fbpx
Loft & Birch, spletna trgovina in storitve, Tilen Pahor s.p. (“nas”, “mi” ali “naši”) upravlja spletno stran http://www.loftandbirch.com (“Storitev”).

Ta stran vas obvešča o naši politiki o zbiranju, uporabi in razkrivanju osebnih podatkov, ko uporabljate našo storitev in izbire, ki ste jih povezali s temi podatki.

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitve. Z uporabo storitve se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij v skladu s tem pravilnikom. Če v tem pravilniku o zasebnosti ni drugače določeno, izrazi, uporabljeni v tem pravilniku o zasebnosti, imajo enak pomen kot v naših pogojih poslovanja na spletnem mestu http://www.loftandbirch.com/pogoji-poslovanja

Opredelitve

Osebni podatki

Osebni podatki pomenijo podatke o živih osebah, ki jih je mogoče identificirati iz teh podatkov (ali iz teh in drugih informacij, ki jih imamo v lasti ali jih bomo verjetno dobili).

Podatki o uporabi

Podatki o uporabi so podatki, ki se samodejno zbirajo, bodisi nastanejo z uporabo storitve ali s samih storitev (na primer, trajanje obiska strani).

Piškotki

Piškotki so majhni koščki podatkov, shranjeni na uporabniški napravi.

Nadzornik podatkov

Nadzornik podatkov pomeni osebo, ki (sam ali skupaj ali skupaj z drugimi osebami) določi namene in način obdelave ali obdelave osebnih podatkov.

Za namen tega pravilnika o zasebnosti smo nadzornik podatkov vaših podatkov.

Podatkovni procesor (ali ponudnik storitev)

Podatkovni procesor (ali ponudnik storitev) pomeni vsako osebo (razen zaposlenega v nadzorniku podatkov), ki obdeluje podatke v imenu nadzornika podatkov.

Za učinkovitejše obdelavo podatkov lahko uporabimo storitve različnih ponudnikov storitev.

Predmet podatkov

Podatki so vsak živi posameznik, ki je predmet osebnih podatkov.

Uporabnik

Uporabnik je posameznik, ki uporablja našo storitev. Uporabnik ustreza osebam podatkov, ki je predmet osebnih podatkov.

Zbiranje in uporaba informacij

Zbiramo več različnih vrst informacij za različne namene, da vam zagotovimo in izboljšamo našo storitev.

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Medtem ko uporabljate našo storitev, vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, s katerimi se lahko obrnete ali prepoznate (»Osebni podatki«). Osebne prepoznavne informacije lahko vključujejo, vendar niso omejene na:

 • Email naslov
 • Ime in priimek
 • Telefonska številka
 • Naslov, država, provinca, ZIP / Poštna številka, Mesto
 • Piškotki in podatki o uporabi

Osebne podatke lahko uporabimo za stik z glasili, tržnimi ali promocijskimi materiali in drugimi informacijami, ki bi vas lahko zanimale. Odločite se lahko, da nam ne boste prejeli nobenega ali vseh teh sporočil, tako da upoštevate povezavo za odjavo ali navodila v katerem koli e-poštnem sporočilu, ki smo ga poslali, ali nas kontaktirate.

Podatki o uporabi

Prav tako lahko zbiramo informacije o dostopu in uporabi storitve (“Podatki o uporabi”). Ti podatki o uporabi lahko vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola vašega računalnika (npr. Naslov IP), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jo obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh, edinstven identifikatorje naprav in druge diagnostične podatke.

Podatki o lokaciji

Podatke o vaši lokaciji lahko uporabimo in hranimo, če nam to dovolite (“Podatki o lokaciji”). Te podatke uporabljamo za zagotavljanje funkcij naših storitve ter za izboljšanje in prilagajanje naših storitev.

Storitve lokacij lahko kadar koli omogočite ali onemogočite, če uporabljate našo storitev, prek nastavitev naprave.

Sledenje podatkov o piškotkih

Za spremljanje dejavnosti na naši storitvi uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja in imajo določene informacije.

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki lahko vsebujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki so poslani v vaš brskalnik s spletnega mesta in shranjeni v vaši napravi. Tehnologije sledenja uporabljajo tudi svetilniki, oznake in skripte za zbiranje in sledenje informacij ter izboljšanje in analiziranje naše storitve.

Brskalniku lahko naročite, naj zavrne vse piškotke ali navede, kdaj se piškotek pošilja. Če pa ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše storitve.

Primeri piškotkov, ki jih uporabljamo:

 • Piškotki seje. Za uporabo naše storitve uporabljamo piškotke Session.
 • Piškotki s prednostmi. Uporabljamo Piškotke Preference, da si zapomnite svoje nastavitve in različne nastavitve.
 • Varnostni piškotki. Za varnostne namene uporabljamo varnostne piškotke.

Uporaba podatkov

Družba Tilen Pahor s.p. uporablja zbrane podatke za različne namene:

 • Zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve
 • Če vas želimo obvestiti o spremembah naše storitve
 • Če želite, da se udeležite interaktivnih funkcij naše storitve, se odločite za to
 • Zagotavljanje podpore strankam
 • Zbrati analizo ali dragocene informacije, da bomo lahko izboljšali našo službo
 • Za spremljanje uporabe naše storitve
 • Za odkrivanje, preprečevanje in reševanje tehničnih težav
 • Da vam zagotovimo novice, posebne ponudbe in splošne informacije o drugih izdelkih, storitvah in prireditvah, ki jih nudimo

Hramba podatkov

Družba Tilen Pahor s.p. ohrani vaše osebne podatke le toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, določene v tem pravilniku o zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo obdržali in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (na primer, če bomo morali obdržati vaše podatke v skladu z veljavnimi zakoni), reševati spore in uveljavljati naše pravne dogovore in politike.

Družba Tilen Pahor s.p. bo obdržal tudi podatke o uporabi za namene notranje analize. Podatki o uporabi se običajno hranijo za krajše obdobje, razen če se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti naših storitev ali pa smo pravno zavezani, da te podatke hranimo v daljših časovnih obdobjih.

Prenos podatkov

Vaši podatki, vključno z osebnimi podatki, se lahko prenesejo – in vzdržujejo – na računalnikih, ki se nahajajo izven vaše države, province, države ali na drugih vladnih mestih, kjer se lahko zakoni o varstvu podatkov razlikujejo od tistih iz vaše države.

Če ste zunaj Slovenije in se nam odločite, da nam posredujete podatke, upoštevajte, da podatke, vključno z osebnimi podatki, prenesemo v Slovenijo in jih obdelamo tam.

Vaše soglasje k temu pravilniku o zasebnosti, ki mu sledi vaša predložitev takšnih informacij, je vaše soglasje k temu prenosu.

Družba Tilen Pahor s.p. bo storil vse potrebno, da zagotovi, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti in da se vaši osebni podatki ne prenesejo na organizacijo ali državo, razen če obstaja ustrezen nadzor, vključno s varnost vaših podatkov in drugih osebnih podatkov.

Razkritje podatkov

Razkritje za izvrševanje zakonodaje

V določenih okoliščinah lahko družba Tilen Pahor s.p. zahteva, da razkrije vaše osebne podatke, če to zahteva zakonodaja ali kot odgovor na veljavne zahteve javnih organov (npr. Sodišče ali vladna agencija).

Pravne zahteve

Družba Tilen Pahor s.p. lahko razkrije vaše osebne podatke v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno za:

 • Za izpolnjevanje zakonske obveznosti
 • Za zaščito in zaščito pravic ali lastnine družbe Tilen Pahor s.p.
 • Če želite preprečiti ali raziskati morebitne napake v zvezi s storitvijo
 • Za zaščito osebne varnosti uporabnikov storitve ali javnosti
 • Za zaščito pred pravno odgovornostjo

Varnost podatkov

Varnost vaših podatkov je za nas pomembna, vendar ne pozabite, da noben način prenosa preko interneta ali način elektronskega shranjevanja ni 100% varen. Medtem ko si prizadevamo uporabljati komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njegove absolutne varnosti.

Vaše pravice

Podjetje Tilen Pahor s.p. si prizadeva narediti razumne ukrepe, ki vam omogočajo popravljanje, spreminjanje, brisanje ali omejevanje uporabe vaših osebnih podatkov.

Ko je to mogoče, lahko osebne podatke posodobite neposredno v razdelku nastavitve računa. Če ne morete spremeniti svojih osebnih podatkov, se obrnite na nas, da izvedete potrebne spremembe.

Če želite biti obveščeni o tem, katere osebne podatke imamo o vas, in če želite, da ga odstranite iz naših sistemov, nam pišite.

V določenih okoliščinah imate pravico:

 • Za dostop in prejemanje kopije Osebnih podatkov, ki jih imamo o vas
 • Če želite popraviti vse Osebne podatke o sebi, ki so netočni
 • Če želite zahtevati izbris osebnih podatkov o vas

Imate pravico do prenosljivosti podatkov za informacije, ki jih posredujete podjetju Tilen Pahor s.p. Lahko zahtevate, da kopijo osebnih podatkov pridobite v običajno elektronski obliki, tako da jo lahko upravljate in premikate.

Prosimo vas, da upoštevate, da lahko pred pošiljanjem takšnih zahtev od vas zahtevamo, da preverite svojo identiteto.

Ponudniki storitev

Za olajšanje naše storitve (»ponudniki storitev«) lahko zaposlujemo tretje stranke in posameznike, da v našem imenu nudijo storitev, izvajajo storitve ali da nam pomagajo pri analizi uporabe naših storitev.

Te tretje osebe imajo dostop do vaših osebnih podatkov samo za izvajanje teh nalog v našem imenu in so dolžne, da jih ne razkrijejo ali ne uporabljajo za noben drug namen.

Analitika

Za izvajanje in analizo uporabe naše storitve lahko uporabljamo ponudnike storitev tretjih oseb.

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analitika, ki jo ponuja Google, ki sledi in poroča o prometu spletnega mesta. Google uporablja zbrane podatke za sledenje in spremljanje uporabe naše storitve. Ti podatki se dajo v skupno rabo z drugimi Googlovimi storitvami. Google lahko zbrane podatke uporabi za kontekstualizacijo in prilagoditev oglasov v lastnem oglaševalskem omrežju.

Lahko onemogočite opravljanje dejavnosti na storitvi, ki je na voljo storitvi Google Analytics, tako da namestite dodatek za brskalnik za izključitev storitve Google Analytics. Ta dodatek preprečuje, da bi Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js in dc.js) izmenjal podatke o dejavnosti obiskov v storitvi Google Analytics.

Če želite več informacij o praksah zasebnosti v Googlu, obiščite spletno stran Googlovih pravil o zasebnosti: http://www.google.com/intl/sl/policies/privacy/

Vedenjsko trženje

Družba Tilen Pahor s.p. uporablja storitve ponovnega oz. vedenjskega trženja za oglaševanje na spletnih straneh tretjih oseb, ki jih obiskujete po tem, ko ste obiskali naše storitve. Mi in naši prodajalci tretjih strank uporabljamo piškotke za obveščanje, optimizacijo in prikazovanje oglasov na osnovi vaših preteklih obiskov naših storitev.

Google AdWords

Storitev za ponovno trženje v storitvi Google AdWords zagotavlja Google Inc.

Iz storitve Google Analytics za prikazno oglaševanje lahko onemogočite oglase in prilagodite oglase v Google prikaznem omrežju tako, da obiščete stran z nastavitvami Googlovih oglasov: http://www.google.com/settings/ads

Google priporoča tudi namestitev dodatka za neuporabo brskalnika Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout – za vaš spletni brskalnik. Dodatni brskalnik za onemogočanje storitve Google Analytics obiskovalcem omogoča, da preprečijo zbiranje in uporabo podatkov iz storitve Google Analytics.

Če želite več informacij o praksah zasebnosti v Googlu, obiščite spletno stran Googlovih pravil o zasebnosti: http://www.google.com/intl/sl/policies/privacy/

Facebook

Storitev za ponovno trženje prek Facebooka ponuja družba Facebook Inc.

Več o oglaševanju na podlagi zanimanja lahko izveste na tej strani: https://www.facebook.com/help/164968693837950

Če želite onemogočiti oglase, ki temeljijo na Facebooku, sledite tem navodilom na Facebooku: https://www.facebook.com/help/568137493302217

Facebook se drži samoregulativnih načel spletnega vedenjskega oglaševanja, ki ga je ustanovil Digital Advertising Alliance. Prav tako se lahko odjavite od Facebook oglaševanja in drugih sodelujočih podjetij prek Digital Advertising Alliance v ZDA http://www.aboutads.info/choices/, Digital Advertising Alliance Alliance iz Kanade v Kanadi http://youradchoices.ca/ ali Evropsko združenje za interaktivno digitalno oglaševanje v Evropi http://www.youronlinechoices.eu/ ali izključite uporabo nastavitev mobilne naprave.

Če želite več informacij o postopkih zasebnosti Facebooka, obiščite Facebookov pravilnik o podatkih: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Plačila

V storitvi lahko nudimo plačane izdelke in / ali storitve. V tem primeru uporabljamo storitve tretjih oseb za obdelavo plačil (npr. plačilni procesorji).

Podatkov o plačilni kartici ne bomo shranili ali zbirali. Te informacije so posredovane neposredno našim tretjim plačilnim procesorjem, katerih uporabo vaših osebnih podatkov ureja njihova politika zasebnosti. Ti plačilni procesorji spoštujejo standarde, ki jih določi PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, kar so skupna prizadevanja blagovnih znamk, kot so Visa, Mastercard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno ravnanje s podatki o plačilu.

Plačilni procesorji, s katerimi sodelujemo, so:

Stripe

Njihov pravilnik o zasebnosti si lahko ogledate na strani https://stripe.com/us/privacy

PayPal ali Braintree

Njihov pravilnik o zasebnosti si lahko ogledate na https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full

Povezave z drugimi spletnimi mesti

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo mi. Če kliknete povezavo tretje osebe, boste usmerjeni na spletno stran te tretje osebe. Močno vam svetujemo, da si ogledate Politiko zasebnosti za vsako spletno mesto, ki ga obiščete.

Nimamo nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, politike oz. pravilnike o zasebnosti ali prakse tretjih oseb ali storitev.

Zasebnost otrok

Naša storitev ne obravnava osebe, mlajše od 13 let (“Otroci”).

Zavedno ne zbiramo osebnih podatkov oseb mlajših od 13 let. Če ste starš ali skrbnik in se zavedate, da so nam vaši otroci posredovali osebne podatke, se obrnite na nas. Če se zavedamo, da smo osebne podatke zbrali od otrok brez preverjanja starševskega dovoljenja, ukrepamo, da odstranimo te podatke iz naših strežnikov.

Spremembe politike o zasebnosti

Občasno lahko posodobimo našo politiko zasebnosti. O vsaki spremembi vas bomo obvestili tako, da objavimo novo politiko zasebnosti na tej strani.

Obvestili vas bomo po elektronski pošti in / ali vidnem obvestilu na naši spletni strani, preden bo sprememba začela veljati, in na vrhu te politike zasebnosti posodobili »datum začetka veljavnosti«.

Svetujemo vam, da redno pregledujete to politiko zasebnosti za vse spremembe. Spremembe te politike zasebnosti veljajo, ko so objavljene na tej strani.

Kontaktiraj nas

Če imate kakršna koli vprašanja o tej politiki zasebnosti, se obrnite na nas: